Een “gewichtig” onderwerp!

Heeft mijn huisdier een gezond gewicht?

Alle huisdieren hebben een ideaal gewicht voor hun grootte, ras en activiteitenniveau en uw dierenarts kan u vertellen wat dat is. Maar u kunt zelf ook een eerste check doen om te zien of uw huisdier te zwaar is. Katten en honden met overgewicht (tot 15% boven ideaal gewicht) of vetzucht (meer dan 15% boven ideaal gewicht) hebben een grotere kans op gezondheidsproblemen.

Heeft mijn huisdier een goed gewicht?

De lichaamsconditiescore geeft aan of uw huisdier een ideaal gewicht heeft, eronder of erboven zit. Met behulp van de onderstaande schema’s kunt u zien of uw hond of kat een optimale lichaamsconditiescore heeft.

Twijfelt u of uw hond of kat overgewicht heeft? Kom voor de zekerheid even langs. Een gewichtscontrole is gratis en u weet meteen of uw hond of kat een gezond gewicht heeft.

Te zwaar?

Afvallen begint met de juiste voeding

Als mensen gaan afvallen, moeten ze gezond eten in de juiste hoeveelheden. Hetzelfde geldt voor huisdieren. Zij hebben specifieke dieetvoeding nodig, die hen helpt met afvallen zonder dat ze een tekort aan voedingsstoffen krijgen die essentieel zijn voor een goede gezondheid. Bovendien is het belangrijk dat de honden of katten geen hongergevoel krijgen, omdat ze anders gaan ‘bedelen’. Mocht uw hond of kat overgewicht hebben, dan kan de dierenarts uw huisdier een specifieke voeding voorschrijven waarmee het huisdier op een verantwoorde en geleidelijke manier weer een gezond gewicht kan bereiken.

Doe de gewichtscontrole in een van onze vestigingen

Kom gerust eens langs in een van onze vestigingen voor een gewichtscontrole van uw huisdier. Ook wanneer uw huisdier geen tekenen van overgewicht toont is het een goed idee om het gewicht regelmatig te laten controleren om er zeker van te zijn dat het ideale gewicht behouden blijft. Mocht er geconstateerd worden dat uw huisdier inderdaad moet afvallen, dan kunt u hierin begeleid worden door een van onze paraveterinairen.